Θέμα: Επίγεια υποστήριξη της αεροδιάσωσης σε ορεινό περιβάλλον.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθοδηγεί ομαλά τον εκπαιδευόμενο σε ανώτερο γνωστικό και πρακτικό επίπεδο, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει πλήρως και με επιτυχία στην επίγεια διαδικασία της αεροδιάσωσης.

Απευθύνεται σε μέλη ορειβατικών συλλόγων, κυνηγετικών συλλόγων, εθελοντικές ομάδες διάσωσης, διοργανωτές ορεινών αγώνων (χερσαίων – υδάτινων), οδηγούς βουνού, φορείς διαχείρισης ορεινών όγκων, χιονοδρομικά κέντρα αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο που αναζητά την εξειδικευμένη εκπαίδευση.

Διάρκεια: 2 ημέρες

  • Ημέρα 1η: Τα βασικά για το ελικόπτερο. (αίθουσα) Προσέγγιση του ελικοπτέρου στο πεδίο και περιορισμοί. Θεωρία long line και hover. Κίνδυνοι και συμπεριφορά γύρω από το ελικόπτερο. Αναγκαίες ενέργειες πριν από την άφιξη του ελικοπτέρου στο πεδίο. Πρώτες βοήθειες (εκτίμηση και ασφάλεια σκηνής, αξιολόγηση τραυματισμού, κατάγματα - θλάσεις - εξαρθρώσεις, τριγωνικός επίδεσμος, εφαρμογή νάρθηκα, τραυματισμοί κεφαλής - οδόντων - θώρακα, υποθερμία).
  • Ημέρα 2η: Κίνδυνοι και συμπεριφορά γύρω από το ελικόπτερο. (πεδίο) Σηματοδοσία. Παρουσίαση και πρακτική χρήση των υλικών Α’ Βοηθειών (Long line, στρώμα κενού κ.τ.λ.). Διαχείριση τραυματία. Επίδειξη και πρακτική εξάσκηση στην είσοδο - έξοδο και στην συνοδεία ατόμων προς και από το ελικόπτερο.

Σεμινάρια – προγραμματισμένες εκπαιδεύσεις.

Η Hellenic Rotors θα οργανώνει προγραμματισμένα σεμινάρια σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και επιλεγμένα ορεινά πεδία, ενώ ταυτόχρονα παρέχει την δυνατότητα της εκπαίδευσης του θεωρητικού μέρους απευθείας στο χώρο των ενδιαφερομένων.

Δημοφιλή Άρθρα

Εδώ θα βρείτε απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνουμε...

22 Σεπτεμβρίου 2014

Τιμές Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Πρώτων ΒοηθειώνΟι τιμές των...

22 Σεπτεμβρίου 2014

Προγράμματα Εκπαίδευσης Πρώτων ΒοηθειώνΗ αντιμετώπιση αναπάντεχων...

22 Σεπτεμβρίου 2014

Hellenic Rotors has great experience in aerial work flights. Our...

23 Νοεμβρίου 2012

  Hellenic Rotors offers brokerage and consulting services to...

23 Νοεμβρίου 2012

Hellenic Rotors
Πάντα Μπροστά Πάντα Ψηλά!